Wednesday, April 23, 2014

SAĞLIKLI BİR KABAK SALATASI (PORSİYONLUK)







sa likli bir kabak salatasi porsiyonluk 1


Kabak severler için gerçekten nefis bir tat... Hem sağlık hemde şık sunumu ile KABAK SALATASI :)

MALZEMELER:

4 adet buyuk boy kabak

1 adet havuç

1 avuç iri doğranmış ceviz içi

3-4 çorba kaşığı yoğurt

dereotu

un

zeytinyağı

üzeri için haşlanmış bir adet havuç

1 küçük sarımsak


sa likli bir kabak salatasi porsiyonluk 2


YAPILIŞI:

  Üç adet kabak uzun şekilde (islim kebabı yaparken patlıcanları kestiğimiz şekilde) kesilir.. Kesilen kabaklar tuzlanıp una bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 dereceli fırında hafif kızarana kadar bekletilir.Kalan bir kabak ve havuç rendelenir.. Tavaya alınıp suyunu çekene kadar kavrulur ve soğutulur. İçerisine ceviz, dereotu, yoğurt,tuz ve sarımsak rendesi eklenip karıştırılır. Kabakların üç tanesi üst üste gelecek şekilde (islim kebabı yapar şekilde) koyulur. Ortasına yoğurtlu salata koyulup üç taraftan kabaklar kapatılır.. Üst tarafına havuç koyulup kürdan batırılır. Üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirilip servis yapılır..

(ben yağsız yaptım.. isterseniz kabakları fırına vermeden yağ gezdirebilirsiniz..Kabak ve havucuda yağ ile kavurabilirsiniz)


sa likli bir kabak salatasi porsiyonluk 3



AFİYET OLSUN


























No comments:

Post a Comment