Tuesday, April 1, 2014

OREOLU CHEESECAKE



Mutfağımızdan çıkan bugünkü tatlı lezzettimiz,Amerikalıların en lezzetli ve en ünlü cheesecakelerinden oreolu cheesecake...



Tabanı ayrı,üzeri ayrı bir lezzet..



Bu orjinal lezzetteki ,nefis cheesecake favori lezzetiniz olmaya aday!!!



oreolu cheesecake 1


MALZEMELER


550 gr. içim labne peynir


5 dolu yemek kaşığı sütaş süzme yoğurt


1 su bardağı şeker


4 yumurta


1 paket vanilya


3 yemek kaşığı mısır nişastası


1 paket süt kreması


6 tane oreo bisküvi


TABANI


2 paket oreo bisküvi


75 gr. tereyağ veya margarin


SÜSLEMEK İÇİN


oreo bisküvi


eritilmiş çikolata


YAPILIŞI


  • İlk önce oreolarınızı rondoddan un gibi olana kadar çekin ve eritilmiş 75 gr.tereyağla karıştırın.Sonrada yağlı kağıtla kapladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıbın içine koyup,kaşıkla iyice bastırarak cheesecakenizin tabanını hazırlayın.Buzdolabına koyun 10 dakika soğusun.

  • Peynir ve yoğurdu bir süzgece koyun,suyu iyice süzülsün.

  • Peynirli kat için krem peynir,yoğurt ve şekeri iyice krema kıvamına gelecek şekilde çırpın.Daha sonra içine teker teker yumurtalarınızı ekleyip ,çırpın.Daha sonrada vanilya,nişasta ve süt kremasını ekleyin ve çırpın.Hazırladığınız peynir kramasını bisküvili katın üzerine dökün ve 10 tane oreo bisküviyi kırarak üzerine koyun.Bazılarını elinizle hafifce bastırın ,kremaya karışsınlar.

  • Daha sonra hazırladığınız cheesecake ilk önce 15 dakika 160 derece fırında,sonrada 150 derece fırında 50-55  dakika kadar pişirin.Pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymayı unutmayın,yoksa kekeiniz çatlar.

  • Eğer benim gibi hem büyük,hemde küçük cheesecakeler hazırlamak istiyorsanız,sadece 1 paket daha oreo bisküvisine ihtiyacınız olacak ve kelepçeli kalıbı 22 cm.lik kullanacaksınız..Yine 2 paket oreo bisküvisini ,75 gr.tereyağla karıştırıp 22 cm.lik kalıba koyun.Sadece ayrıca 12 tane muffin kağıdının içine birer tane oreo bisküvisi koyun,üzerine hazırladığınız peynirli kremadan paylaştırın..Kalan kremayıda diğer hazırladığınız büyük kalıa dökün,öyle pişirin. Yani hazırladığımız peynirli kremayı ikiye bölüp kullanıyoruz.Bir büyük 12 küçük cheesecakemiz oluyor.

  • Pişen cheesecakelerinizi fırında yarım saat bekletip,ılıyınca dışarı çıkarın ve iyice soğuduktan sonra buzdolabıında 12 saat bekletin.Daha sonra üzerine eritilmiş çikolatayla ve oreo bisküvilerle süsleyin,sonrada keyifle ikram edin..Misafirleriniz bayılacak.

  • Amarikalıların Oreo meşhur bisküvileri,migroslarda artık kolayca bulunuyor..Ama yabancı bisküvi istemem derseniz,benzer bir lezzet bizim Negro kaymaklı bisküvimiz,onuda kullanabilirsiniz.

  • Süzme yoğurt olarakta sütaş yoğurdu kullanmamın sebebi daha tatlı ve kremamsı  bir yoğurt olmasıdır.Cheesecake uygun lezzettedir.

  • AFİYET OLSUN..









No comments:

Post a Comment