Saturday, April 5, 2014

KAKAOLU VE SADE TIRTIL KURABİYE





Malzemeler


2oo gr oda ısısında yumuşamış margarin


1 çay bardağı sıvı yağ


2 adet yumurta


1 su bardağı pudra şekeri


1 paket vanilya


Yarım paket kabartma tozu


Un


2 çorba kaşığı kakao





Hazırlanışı


Margarin,yumurta ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alınır güzelce karıştırılır.


Ardından sıvı yağ,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır


Azar azar un ilave edilir hamur ele yapışan kıvamda iken yarısı ayrılır


Ayrılan hamura kakao ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır


Sade hamurda kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır bir kenara alınır


Tırtıl kurabiye kalıbına biraz hamur alınır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur sıkılır


Hamurlar bitince önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.


ben kurabiyeleri fırında unutunca biraz kızardılır

No comments:

Post a Comment